U bent hier: Home

In de kijker

UPDATE: kinderopvang in coronatijd

!!! Maatregelen worden verlengd tot en met zondag 19 april 2020 !!!

De Vlaamse regering heeft op 17 maart 2020 maatregelen genomen om gezinnen die gebruikmaken van de opvang voor baby's en peuters te ondersteunen.

In de strijd tegen het coronavirus staat de gezondheid van de mensen voorop. We doen een oproep aan alle ouders om hun kinderen zo veel als mogelijk thuis op te vangen. Zeker ook zieke kinderen horen niet thuis in de opvang.

Groepsopvang en gezinsopvang blijven open, voor kinderen van alle ouders voor wie dit nodig is om te kunnen blijven werken, waaronder zeker de ouders die in de essentiële sectoren werken. We denken hierbij uiteraard aan de gezondheidssector, het veiligheidspersoneel of de voedingssector. De Vlaamse overheid wil zo ook voorkomen dat grootouders die tot de risicogroepen behoren hun kleinkinderen opvangen.

Respijtdagen

Door de coronacrisis zijn er veel meer ouders die hun kind thuis opvangen, door thuiswerk, door ziekte of preventief. Daarom wordt de regelgeving rond het opvangplan, gereserveerde dagen en respijtdagen tijdelijk op pauze gezet.

Wat betekent dit voor jou als ouder? Als je beslist om je kind niet naar de opvang te brengen (omdat je bijvoorbeeld thuis werkt of preventief) op een vooraf gereserveerde dag tussen 14 maart en 5 april, dan:

• Laat u ons ten laatste 48u op voorhand per mail op info@kinderdagverblijf-schorreke.be weten op welke dagen u opvang nodig heeft, zodat wij de werkplanning voor het personeel kunnen opmaken.
• Moet je de geannuleerde opvangdag(en) niet betalen.
• Wordt de afwezigheid niet in mindering gebracht op je aantal respijtdagen.

Bedankt voor uw begrip.

Hou onze facebook-pagina en website in de oog voor de laatste updates.

Met vriendelijke groeten,

Katleen Michiels

In kinderdagverblijf 't Schorreke

GO! Scholengroep Rivierenland beschouwt kinderopvang als een basisbehoefte voor ouders.Met het organiseren van kinderopvang doet de scholengroep aan maatschappelijke dienstverlening waarbij de realisatie van drie maatschappelijke functies wordt nagestreefd: een economische, een educatieve en een sociale functie.

Kinderdagverblijf 't Schorreke is gehuisvest op het domein van GO! basisschool De Schorre. De werking van het kinderdagverblijf en de kleuterafdeling van onze basischool zijn op elkaar afgestemd.

Kwaliteitsvolle opvang

Het zelfstandig kinderdagverblijf wil in eerste instantie een tweede thuis bieden aan de kinderen. Het team van begeleiders volgt en stimuleert de algemene ontwikkeling van de kinderen, met bijzonder veel aandacht voor de affectieve behoeften van ieder kind. De dienstverlening omvat niet alleen de verzorging van baby's en peuters, maar ook de opvoedkundige begeleiding, als aanvulling op de opvoeding thuis. Het kinderdagverblijf staat in voor een gezonde en gevarieerde voeding in functie van de leeftijd van het kind. Om de kwaliteit van de opvangvoorziening te bevorderen volgen de begeleiders geregeld nascholing. Om de kwaliteit te waarborgen staat het kinderdagverblijf onder toezicht van Kind & Gezin. De kosten voor kinderopvang zijn fiscaal aftrekbaar.

Er zijn momenteel geen berichten beschikbaar.